Сертификация ИСО 22000

Всі підприємства, чия діяльність пов’язана з харчовими продуктами, повинні впровадити на виробництві систему безпеки НАССР (ХАССП). Компанії можуть реалізувати дана вимога наступним чином: розробивши і впровадивши НАССР (ХАССП) або Систему управління безпеки харчової продукції (ISO 22000), в обох випадках вам допоможуть наші фахівці.

Міжнародна організація зі стандартизації розробила Сертификация ИСО 22000 «Системи управління безпекою харчових продуктів», метою якого є контроль продукції від вирощування до вступу на прилавок. В цьому нормативі встановлюються вимоги і рекомендації для всіх організацій, що працюють з харчовою продукцією.

Зверніть увагу! У зв’язку з виходом нової версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018 діє перехідний період від версії 2015 року, а саме — до 18.06.2021 р.

ISO 22000 знадобиться Вам, якщо:

Ви працюєте в сфері громадського харчування (кафе, ресторани, пекарні, школи, дитячі садки, кейтеринг…).
Ви фасуєте, упаковуєте або перевозите продукти харчування, в тому числі для тварин.
Ви плануєте експорт або поставки торговельним мережам, або ж участь у тендерах.
В основу стандарту ISO 22000 покладені принципи НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) — аналіз ризиків і критичних точок контролю. Якщо ж вашою метою є не тільки успішне проходження інспекції ДПРС, доцільним буде отримати сертифікат ISO 22000.

Увага! ЗУ «Про якість і безпеку харчових продуктів» з 20 вересня 2019 зобов’язує всі підприємства, що працюють в харчовому ланцюзі, впроваджувати систему HACCP.

За порушення системи контролю якості передбачені чималі штрафи, а Держпродспоживслужба має право проводити перевірки без попередження!

Добавить комментарий