ISO 22000

Серед сучасних проблем однією з найважливіших виступає безпека продуктів харчування. По всьому ланцюжку виробництва продуктів харчування можуть виникати ситуації зараження, забруднення або псування продукції, і глобалізація харчової торгівлі тільки ускладнює можливість контролю безпеки.

З метою попередження випуску небезпечної продукції і для контролю всіх процесів, від вирощування до вступу на прилавок, Міжнародна організація по стандартизації (ISO) розробила стандарт Сертификация ISO 22000 «Система управління безпекою харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій займаються харчовою продукцією». У цьому документі встановлюються вимоги та рекомендації до контролю безпеки для всіх організацій, що працюють з харчовою продукцією. Мета стандарту – попередити виникнення небезпечної продукції, так як попередження набагато ефективніше і економічніше усунення наслідків.

Отже, система управління безпечністю харчових продуктів згідно стандарту ISO 22000, впроваджена на вашому підприємстві, дозволяє:
знайти і оцінити всі потенційно можливі небезпеки і ризики, які можуть виникати на виробництві;
організувати виробничі процеси таким чином, щоб попереджати виникнення небезпечних факторів;
забезпечити і контролювати всі вимоги, встановлені законодавством, що стосуються безпечного випуску харчової продукції або надання послуг в цій сфері.

Добавить комментарий